Fredrika bön och själavårdscenter.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förlåtelse porten till helande

 

Förlåtelse är att klippa av bundenhet, att sätta sig själv och andra fria. Överlåta till Gud att dömma.

Jesus undervisar om förlåtelse Matt 18:23-35 En man med en enormt stor skuld omöjlig att betala, han bad om förbarmande. Han fick förbarmande, men sen gick han ut och krävde en kompis på en liten summa. Kompisen bad om förbarmande men fick inget. Han som fått förbarmande och allt efterskänkt ville inte själv ge förbarmande. Det står i v 34 att han överlämnades åt fångvaktaren.

Det är omöjligt för oss att betala skulden för vår synd. FÖRLÅTELSE= SKULDEN EFTERSKÄNKT

Att inte ta emot förlåtelse är att underkänna Jesu offer. Att inte ge förlåtelse = Fängelse Oförlåtelse är fångenskap.

ATT FÖRLÅTA SÄTTER DIG FRI FRÅN DITT FÄNGELSE. Fängelsegallren rivs ner. Oförlåtelse påverkar både ande själ och kropp.

Jesus är vårt exempel. Han gick omkring och gjorde gott och hjälpte alla. Jesus älskade böjde sig ner till den svage, lyfte honom upp. Han mötte förföljelse, hån,förakt, lögn och svek. Han har mött allt. Han vet vad du har mött. Jesus blev den mest förkastade naken upphängd på ett kors inför hela världen. Hans närmaste vänner svek, bedrog och förnekade honom. Men vad sa Jesus? Fader förlåt dem!!!

Du kanske känner, Varför ska jag förlåta? Det är ju jag som har ont, blivit skadad, som lider. Varför ska JAG förlåta? Det är ju mitt liv som blivit förstörd av lögn, svek, övergrepp. De som förstörde mitt liv får ta första steget.

Har du bett bönen Fader vår Förlåt oss våra skulder som vi också förlåta dem som står i skuld till oss. Det är inte lätt. Men Jesus förlåter dig och har befallt att du ska förlåta läs i Matt.6:14-15.

Det är ofta de närmaste som skadat dig djupt som är svårast att förlåta. Välj att förlåta "Riv dina fängelsegaller" ta emon helande i såren.

Att glömma en oförätt kan så småningom bli resultatet av  förlåtelse men det är aldrig vägen dit.

Att förlåta innebär inte att tillit och förtroende automatiskt upprättas. Att förlåta är att lämna domen till Gud. Du är ingen dörrmatta utan ett tempel åt den Helige Ande. Du är värd frihet och helande och upprättelse ifrån det som skadat dig.

Tack Jesus för att Du dog för att jag skulle bli förlåten. Jag väljer att förlåta dem som sårat skadat och förstört för mig. Jag vill också förlåta mig själv för de konsekvenser min oförlåtelse fått. Jag tar emot Din upprättelse.